خرداد ۱۷, ۱۳۹۴ جراحی چاقی, جراحی متابولیک ۰
دیابت نوع دو 90% کل بیماران دیابتی را در سراسر دنیا تشکیل میدهد. بدن در این نوع دیابت نمیتواند انسولین کافی تولید کند و در بعضی مواقع سلولهای بدن نمیتوانند انسولین را مصرف نمایند. انسولین ماده ایست که بدن به واسطه آن از قند خون انرژی تولید میکند. در نتیجه بجای ورود قند به داخل سلولهای بدن و تولید انرژی در خون انبار شده و قند خون بالا میرود که این باعث عوارضی مثل سکته قلبی، کوری، تخریب سیستم عصبی و نارسایی کلیه ها خواهد شد.
دیابت نوع دو در بیماران چاق شایع است بطوریکه این نوع چاقی را در اصطلاح عوام چاقی دیابت ساز میگویند.
معمولاً تغییر شیوه زندگی که شامل کاهش وزن، مصرف غذاهای سالم و ورزش منظم میباشد اولین قدم درمان دیابت است. اگر این دستورات اولیه انجام شود و دیابت کنترل نشود بایستی درمان دارویی شروع گردد. بعضی از داروها باعث افزایش تولید انسولین از لوزالمعده میشوند و بعضی باعث افزایش مصرف انسولین در بافتهای بدن میشوند و اگر این داروها هم موثر نشوند میبایست بیمار انسولین مصرف کند البته این نوع درمان در اغلب موارد موثر نیست و عوارض طولانی مدت دیابت اتفاق میافتد و این عوارض شامل موارد ذیل میباشد:
1- رتینوپاتی دیابتی که باعث کوری در بالغین خواهد شد.
2- نفروپاتی دیابتی که باعث نارسایی کلیه در بالغین خواهد شد.
3- نروپاتی دیابتی که باعث عفونت و قطع اندام تحتانی خواهد شد.
4- بیماریهای قلبی عروقی که 80% دیابتیها به این دلیل میمیرند.
5- سکته که 2 تا 4 برابر افراد عادی رخ میدهد.
حتی در شرایط کنترل دارویی خوب هم بعضی از بیماران به سمت دیالیز یا قطع پا یا سکته قلبی شدید و یا سایرعوارض دیابت خواهند رفت لذا این مفهموم که گفته شود که درمان دارویی بدون خطر است کاملاً غلط است.
بیش از سی مطالعه علمی میگوید: بله
ولی واقعیت این است که علم پزشکی هنوز بطور کامل دیابت را نشناخته است و نمیتواند درمان قطعی ارائه دهد ولی با کنترل قند خون از پیشرفت دیابت و عوارض آن جلوگیری میکند و این بدن است که صدمات وارده را خود بخود ترمیم خواهد کرد. در یک مطالعه جدید که در ژورنال طب آمریکا به چاپ رسیده، حدود 73% دیابتیها پس از عمل باندینگ معده خوب شده بودند در صورتی که درمانهای رایج دیابت فقط 13% را درمان کرده بود. در مطالعه سال 2004 که برروی 22000 بیماری که جراحی چاقی شده بودند صورت گرفت این نتایج گزارش گردید دیابت در 86% بیماران بطور کامل برطرف شده بود، چربی خون بیماران در 70% موارد بهبودی حاصل کرده بود، فشارخون در 78% موارد درمان شده بود، آخرین حرف این است که عمل جراحی متابولیک نقش مهمی در درمان دیابت نوع دو داراست.
ما میدانیم که جراحی متابولیک باعث توقف پیشرفت دیابت نوع دو میشود ولی اینکه چطور این کار صورت میگیرد را نمیدانیم یک تعداد تئوری هست که معتقد است عبور سریع غذا و رسیدن سریع آن به قسمت انتهای روده باریک موجب ترشح ماده ای بنام جی ال پی 1 شده که باعث افزایش ترشح انسولین خون میشود. تئوری دیگری هست که میگوید وقتی آناتومی روده تغییر کند ترشح هورمونهای که سیری زودرس ایجاد میکنند را کند خواهد کرد و کنترل قند خون بهتر انجام میگیرد ما واقعاً هنوز نمیدانیم کدام تکنیک جراحی برای درمان دیابت ایده آل است ولی مطالعات مختلف چند نوع تکنیک را پیشنهاد میکنند. تا آن موقع که تکنیک بهتری ارائه شود. عمل بای پس معده ثابت کرده که دیابت نوع دو را درمان و یا تحت کنترل خواهد آورد.
جواب این است که هرچه سریعتر و قبل از ظهور عوارض عمل انجام شود بهتر است. چه اقدامی باید برای بیماران دیابتیک نوع دو که چاقی مفرط ندارند باید انجام دهیم؟
در حقیقت 2/3 دیابتیهای نوع دو مبتلا به چاقی مفرط نیستند ولی همه دچار اضافه وزن بوده و ضریب چربی بین 27-35 دارند. جراحان با تجربه مثل دکتر کریستو بیماران دیابتیک با ضریب چربی 30 به بالا را برای جراحی متابولیک قبول میکنند وتکنیکی که در سراسر دنیا قابل قبول است عمل بای پس معده است ولی در این اواخر در چند کشور مثل هند، ترکیه وایران روش جدیدی را شروع کرده اند که در درمان دیابت مؤثر است ولی هنوز مراحل تحقیقی آن به اتمام نرسیده است وآن عمل ایلیال اینترپوزیشن است که در رسانه های ترکیه ای تبلیغ آن را مشاهده میکنیم.
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
بهمن ۰۷, ۱۳۹۶ ۰
تیر ۱۵, ۱۳۹۵ ۰
تیر ۰۱, ۱۳۹۵ ۰
بهمن ۲۴, ۱۳۹۳ ۷۸
دی ۱۳, ۱۳۹۳ ۰
بهمن ۲۴, ۱۳۹۳ ۳۴
خرداد ۲۸, ۱۳۹۵ ۵۷
بهمن ۲۴, ۱۳۹۳ ۰
مهر ۱۲, ۱۳۹۴ ۱۱
بهمن ۰۷, ۱۳۹۳ ۲
اردیبهشت ۱۰, ۱۳۹۵ ۰
مهر ۲۲, ۱۳۹۴ ۰
بهمن ۰۷, ۱۳۹۶ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
شهریور ۲۴, ۱۳۹۹ ۰
1 سالپیش
1 سالپیش
1 سالپیش